We moeten onze woningen duurzamer maken

We moeten onze woningen duurzamer maken 
Vanaf 2050 moeten alle gebouwen in Nederland CO2-neutraal zijn. Dat geldt dus ook voor de 11.500 woningen van Casade. Een groot deel van die woningen is al duurzaam. De rest knappen we op, verbeteren we grondig of vervangen we door energiezuinige nieuwbouw. Daarin investeren we elk jaar maar liefst 60 miljoen euro. Zo houden we de woonlasten voor onze huurders laag én bieden we hen goede en comfortabele woningen.
 
Komt ook úw huis aan de beurt?
Heel veel woningen maken we in de periode tot 2050 duurzamer. Ook uw huis, als dat nodig is. We bekijken per groep woningen of we ze opknappen, verbeteren of vervangen door nieuwbouw. We begeleiden bewoners daarbij altijd zorgvuldig, zodat zij fijn kunnen blijven wonen. Hebben we plannen voor uw huis? Dan hoort u dat op tijd van ons.
 
Van gas naar elektriciteit 
Waar het kan, zorgen we dat woningen alleen nog elektrische energie gebruiken. Dus verwarming met een warmtepomp in plaats van een cv-ketel. En voortaan elektrisch koken in plaats van op gas. Deze verandering doen we vaak in één keer met een grote woningverbetering. En soms in twee stappen, door eerst de woningen te isoleren en later de warmtepomp te plaatsen. 
 
500 woningen per jaar 
We pakken ongeveer 500 woningen per jaar aan. We merken dat veel huurders willen weten wanneer hun huis geïsoleerd wordt. En daar zijn we volop mee bezig. Maar we kunnen helaas niet alle woningen tegelijk aanpakken. We doen ons uiterste best, maar soms vragen we meer geduld van u. 

Veel gevraagd over We moeten onze woningen duurzamer maken

Waarom maakt Casade haar woningen duurzamer?

Algemeen

Dit is een opdracht vanuit de overheid: vanaf 2050 moeten alle gebouwen in Nederland CO2-neutraal zijn. Daarnaast vinden we het zelf heel belangrijk om te zorgen voor goede en comfortabele woningen voor onze huurders. Met minder energieverbruik. En daarmee dragen we bij aan een groenere wereld!

Wat betekent het als mijn huis wordt onderzocht?

Algemeen

Bij onderzoek gaan we kijken wat de beste keus voor uw woning is voor de lange termijn. Onze woningen moeten passen bij de wensen van onze huurders van nu, maar ook bij onze huurders over 30 tot 50 jaar. Bij het onderzoek zijn alle uitkomsten mogelijk, van woningverbetering tot sloop of gewoon onderhoud. Van veel onderzoeken merkt u niets, die doen we op afstand. Soms bekijken we één of meerdere woningen van binnen. Voor onderzoeken hoeven we nooit in álle woningen te zijn.

Een onderzoek duurt ongeveer één tot drie jaar. We houden u steeds op de hoogte van het onderzoek.

Ik woon in een huis dat gebouwd is voor 1980. Wordt mijn huis nu gesloopt?

Algemeen

Dat weten we pas als we uw huis hebben onderzocht. We moeten al onze woningen duurzamer maken. Een oudere woning is vaak minder geïsoleerd, minder comfortabel en voldoet niet altijd aan de eisen van nu. Bijvoorbeeld een tweede toilet op de eerste verdieping. Daarom is het mogelijk dat we over een aantal jaar de toekomst van uw woning onderzoeken. Alle uitkomsten zijn daarbij mogelijk, van woningverbetering tot sloop of gewoon onderhoud. Als we uw woning gaan onderzoeken, hoort u dit natuurlijk van ons.