Huurverhoging en huurverlaging 2023

Betaalbaar wonen voor onze huurders: daar staat Casade voor. Daarom doen we er alles aan om de huur slechts zeer beperkt te verhogen. Ieder jaar passen wij op 1 juli de huurprijzen aan volgens de richtlijnen van de overheid. U ontvangt altijd voor 1 mei een brief met de nieuwe huurprijs. 
 
2023: huren worden met 2,3% verhoogd 
De overheid heeft bepaald dat de huren van sociale huurwoningen in 2023 verhoogd mogen worden met maximaal 2,6%. Casade verhoogt de huren met 2,3%. Voor sommige huurders verhogen we per 1 juli ook de servicekosten of de energieprestatievergoeding (EPV). Als dat voor u geldt, leest u dat in de brief die u voor 1 mei ontvangt. 
 
In overleg met de SHC 
De huurdersbelangenorganisatie SHC heeft zich sterk gemaakt om de huren minder te laten stijgen dan wettelijk toegestaan is. Daar hebben we veel overleg over gehad. Hieruit is het resultaat van 2,3% huurverhoging voor 2023 gekomen. De voorzitter van de SHC geeft aan dat ze tevreden zijn met dit resultaat. 
 
Ongeveer 3.000 huurders krijgen huurverlaging 
De regering heeft afgesproken dat huurders die een te hoge huur betalen bij hun inkomen, een eenmalige huurverlaging krijgen. Dit geldt voor ongeveer 3.000 huurders van Casade. Deze huurders ontvangen hierover in april 2023 bericht. Denkt u dat u ook in aanmerking komt voor huurverlaging, omdat bijvoorbeeld uw inkomen na 2021 is gedaald? Kijk dan op https://www.woonbond.nl/eenmalige-huurverlaging-2023. Hier vindt u meer informatie over hoe u de huurverlaging kunt aanvragen en welke bewijsstukken u hiervoor moet meesturen. 
 
Heeft u moeite met het betalen van uw huur? 
We begrijpen heel goed dat een huurverhoging in deze tijd geen fijn bericht is. We hebben nog steeds allemaal te maken met prijsstijgingen. Heeft u moeite met het op tijd betalen van uw huur? Neem dan vooral contact met ons op. Wij vinden het erg belangrijk om u te helpen. Onze collega's van team huurincasso kijken heel graag samen met u naar een oplossing. Bel hiervoor gratis naar 0800 55 222 22. 
 
Meer weten?
Lees de vragen en antwoorden op www.casade.nl/huurverhoging en www.casade.nl/huurverlaging. Neem gerust contact met ons op als u een vraag heeft!