GGz Heuvelstraat

Op het terrein van GGz Breburg aan de Heuvelstraat in Dongen gaan we nog een gebouw met 18 nieuwe zorgappartementen (blok C) voor cliënten van de GGz bouwen. In 2021 hebben we daar al 48 zorgappartementen en 2 gezamenlijke huiskamers (blok A en B) gebouwd en opgeleverd. 

De éénpersoonsstudio's zijn bedoeld voor cliënten van GGz Breburg met een psychiatrische kwetsbaarheid die regie gaan nemen over hun eigen herstelproces. De woningen worden gebouwd door Hendriks Coppelmans uit Oss.

Nieuwbouw
De nieuwbouw bestaat uit een blok van 18 appartementen (negen op de begane grond en negen op de eerste verdieping) en twee gezamenlijke woonkamers met eigen keuken. De appartementen zijn allemaal ongeveer 48 m2 groot. Rondom de woningen is een mooie buitenruimte gemaakt waarin cliënten van GGz Breburg fijn kunnen verblijven.

Individueel wonen met behandeling en begeleiding
Alle appartementen zijn bestemd voor cliënten met een zorgindicatie. Zij krijgen specialistische zorg, gericht op het bevorderen van het herstel van mensen met een ernstig psychiatrische kwetsbaarheid. Deze behandeling/begeleiding gebeurt in samenspraak en samenwerking met cliënt, familie, vrienden en zorgprofessionals. Het is individuele zorg afgestemd op de persoonlijke situatie van de cliënt en kan van persoon tot persoon verschillen.

De volgende filmpjes geven een goede indruk van het gebouw.

 

Aan de afbeeldingen en filmpjes op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.