GGz Heuvelstraat

Op het terrein van GGz Breburg aan de Heuvelstraat in Dongen gaan we nog een gebouw met 18 nieuwe zorgappartementen (blok C) voor cliënten van de GGz bouwen. In 2021 hebben we daar al 48 zorgappartementen en 2 gezamenlijke huiskamers (blok A en B) gebouwd en opgeleverd. 

De éénpersoonsstudio's zijn bedoeld voor voor senioren van GGz Breburg met een psychiatrische kwetsbaarheid. GGz Breburg vindt het belangrijk dat de woonomgeving positief bijdraagt aan het herstel van cliënten. Deze vorm van wonen sluit hier mooi bij aan. De woningen worden gebouwd door Hendriks Coppelmans uit Oss.

Nieuwbouw
De nieuwbouw bestaat uit een woongebouw van 18 individuele zorgappartementen bestaande uit keuken, woonkamer, slaapkamer en eigen badkamer (negen op de begane grond en negen op de eerste verdieping) en twee gemeenschappelijke ruimtes met een mooie woonkamer en keuken. De appartementen zijn allemaal ongeveer 48 m2 groot. Rondom de woningen wordt een mooie buitenruimte gemaakt waarin cliënten van GGz Breburg fijn kunnen verblijven.

Individueel wonen met behandeling en begeleiding
Alle appartementen zijn bestemd voor senioren met een WLZ indicatie. Zij krijgen specialistische zorg, gericht op het bevorderen van het herstel van mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid. Deze behandeling/begeleiding gebeurt in samenspraak en samenwerking met cliënt, familie, vrienden en zorgprofessionals. Het is individuele zorg, afgestemd op de persoonlijke situatie van de cliënt en kan van persoon tot persoon verschillen.

September 2023: Bouw gestart!
Eind september was er een feestelijk moment om de start van de bouw te vieren. Samen met een toekomstige bewoonster werd een bouwhekdoek onthuld met daarop een sfeerbeeld van de nieuwe appartementen. 


De volgende filmpjes geven een goede indruk van het gebouw.

 

Aan de afbeeldingen en filmpjes op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.