Veel gevraagd over Vraag en antwoord over woningverbetering

Wordt mijn huurprijs hoger na de woningverbetering?

Algemeen

U krijgt geen extra huurverhoging voor de woningverbetering. Wel betaalt u servicekosten voor zonnepanelen. Door de isolatie, de opwekking van energie en bij een juist gebruik van de nieuwe installaties, daalt wel uw energieverbruik.

Heb ik overlast van de woningverbetering?

Algemeen

De werkzaamheden kunnen voor behoorlijke overlast zorgen. Het is natuurlijk een ingrijpende verbouwing. Daarom ontvangt u een ongemakkenvergoeding. Hoe veel dit is, hangt af van hoe lang de werkzaamheden in uw woning duren.

Kan ik nog wel nieuwe gordijnen ophangen of een nieuwe vloer leggen?

Algemeen

U hoort ruim op tijd van ons wanneer we uw huis gaan onderzoeken. Dan geven we ook aan of het verstandig is om even te wachten met veranderingen aan uw huis. Het zou zonde zijn als u een nieuwe vloer koopt, en we die er weer uit moeten halen omdat de vloer geïsoleerd wordt.

Wat houdt het sociaal statuut woningverbetering in?

Algemeen

Bij elk woningverbeteringsproject geldt een sociaal statuut. In het sociaal statuut leest u wat de rechten en plichten van Casade en uzelf zijn. Zoals een ongemakkenvergoeding voor u als huurder, en de manier waarop we u begeleiden tijdens het project. We zetten ons in voor goede begeleiding en een eindresultaat waar we samen trots op kunnen zijn: een mooi, duurzaam en veilig thuis. 
 
De aanpak of invulling kan per project verschillen. Daarom staan eventuele aanvullende afspraken in een sociaal plan of het verbetervoorstel.