Seniorenwoongroep Waalwijk

Aan de Max Bruchstraat in Waalwijk bestaat een kleinschalige woongroep voor senioren. De 24 huurwoningen worden toegewezen door de Woongroep Waalwijk. Op deze pagina leest u meer informatie van de woongroep.

Senioren wonen beschermd bij de Woongroep Waalwijk
In Waalwijk ligt een prachtig hofje waar senioren ietwat beschermd wonen: de Woongroep Waalwijk. Aan het hofje liggen 24 huurwoningen (eigendom van Casade) die geschikt zijn voor senioren, met een eigen gezamenlijke ontspanningsruimte. De bewoners kunnen wekelijks deelnemen aan activiteiten in deze ontspanningsruimte. De Woongroep heeft een eigen toelatingscommissie.

Doelstelling
Het doel van de woongroep: zo lang als mogelijk zelfstandig blijven wonen met een klein beetje hulp van en aan elkaar als dit onverhoopt nodig is. Zelfstandig wonen, maar toch met enige bescherming en zorgzaamheid naar elkaar toe is het motto. Daarnaast zijn veiligheid, gebruiksgemak en betaalbaarheid belangrijk. Lees meer over het wonen in een woongemeenschap van ouderen op de website van LVGO

De woningen

 • redelijk ruim opgezet
 • eigen achtertuin
 • 12 woningen zijn helemaal gelijkvloers en 12 woningen zijn grotendeels gelijkvloers, gericht op het ouder worden en de toekomst
 • huurprijs ongeveer € 650 per maand

Criteria bewoners woongroep

 • U mag zich aanmelden als u tussen de 50 en 65 jaar oud bent
 • Wonen in de woongroep mag vanaf 55 jaar
 • U heeft een huishoudinkomen van:
  •  Maximaal € 44.035 voor eenpersoonshuishoudens
  • Maximaal € 48.625 voor meerpersoonshuishoudens.

Toelatingscommissie
Van bewoners en kandidaten verwacht de Woongroep dat zij voldoen aan de doelstelling. De huizen zijn eigendom van Casade en vallen onder de sociale huursector, maar de Woongroep verzorgt de toewijzing van de woningen aan kandidaten. Een toelatingscommissie toetst of kandidaten passen bij de doelstelling en criteria van de Woongroep en Casade.

Interesse? 
Heeft u interesse en denkt u dat u voldoet aan de doelstelling en criteria? Kom dan eens een kijkje nemen of meld u schriftelijk of via e-mail aan.

Woongroep Waalwijk (ontmoetingsruimte De Paperclip)
Max Bruchstraat 21
5144 GJ Waalwijk
woongroepwaalwijk@gmail.com

Voorzitter Woongroep Waalwijk
Carel Molenschot


Secretariaat
Helma Kuijsten