Slimmer Kopen

Met Slimmer Kopen® betaalt u een lagere prijs dan de marktwaarde van de woning. Wij bieden een aantal van onze koopwoningen in Waspik, 's Gravenmoer en Dongen aan met Slimmer Kopen®.

Veel gevraagd over Slimmer Kopen

Ik heb een woning van jullie gekocht en ik heb daar een klacht over. Wat kan ik doen?

Algemeen

Neem contact op met de makelaar waar u de woning heeft gekocht. Als het nodig is, overlegt de makelaar de klacht met ons.

Kan ik een bouwtekening/plattegrond van mijn koopwoning krijgen?

Algemeen

Plattegronden van nieuwbouwwoningen kunt u bij de makelaar opvragen. Voor een bouwtekening kunt u terecht bij het bouwarchief van de gemeente.

Ik woon in een appartement. Mag ik laminaat leggen in mijn woning?

Algemeen

Ja dat mag, als u rekening houdt met de volgende punten:

  • De vloer mag geen overlast geven bij uw omwonenden.
  • Zorg ervoor dat de vloer geen contact maakt met de wanden.
  • De vloer moet minimaal 16 decibel werend zijn. Deze informatie staat op de verpakking van de (onder)vloer. Als u twijfelt, neem dan contact op met een erkend vloerfabrikant.
  • U moet de vloer zelf aanschaffen en onderhouden.
  • Heeft u vloerverwarming? Kies dan een vloerafwerking die hiervoor geschikt is.

Meer informatie vindt u op Spelregels voor verschillende ZAV's.

Hoe bied ik mijn Slimmer Kopen®-woning te koop aan bij Casade?

Algemeen

Wilt u uw Slimmer Kopen® - woning verkopen? Stuur dan een mail naar kopen@casade.nl. Vermeld hierin uw naam, adres, telefoonnummer en de datum waarop u de eigendom van uw woning aan ons over wilt dragen. Binnen drie werkdagen na ontvangst van uw terugkoopverzoek krijgt u van ons een ontvangstbevestiging.

Wilt u uw woning zelf verkopen? Geef dit bij ons aan. Wij bekijken dan of we af zien van ons terugkooprecht. Als dat zo is, nemen we contact met u op en maken we met elkaar afspraken over het beëindigen van de Slimmer Kopen-voorwaarden®.

Bij Slimmer Kopen® zijn wij niet altijd verplicht om uw woning terug te kopen. U bent wel verplicht om de woning aan ons te koop aan te bieden.

Kan ik de Slimmer Kopen®-voorwaarden ook tussentijds beëindigen?

Algemeen

In veel gevallen is het mogelijk om de Slimmer Kopen®-constructie tussentijds te beëindigen. In de toekomst hoeft u de woning dan niet meer aan ons terug te verkopen en bent u vrij om de woning, zonder waardedeling met ons, te verkopen aan een derde. Hebt u interesse in het beëindigen van de Slimmer Kopen®-constructie? Neem contact met ons op via kopen@casade.nl. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

Wie taxeert mijn woning wanneer ik mijn Slimmer Kopen®-woning aanbied aan Casade?

Algemeen

Als u uw Slimmer Kopen®-woning aan ons te koop aanbiedt wordt de waarde van de woning getaxeerd door een onafhankelijke taxateur. Na ontvangst van uw terugkoopverzoek ontvangt u van ons een bevestigingsbrief. Hierin staat precies uitgelegd hoe de procedure verder loopt.

Aan welke voorwaarden moet de taxateur voldoen bij een Slimmer Kopen®-woning?

Algemeen

In de Slimmer Kopen®-bepalingen zijn de taxatie-eisen vastgelegd die er voor zorgen dat de taxatie onafhankelijk plaatsvindt, van goede kwaliteit is en de informatie bevat die nodig is voor een goede prijsbepaling. Na ontvangst van uw terugkoopverzoek ontvangt u van ons een bevestigingsbrief. Hierin staat precies uitgelegd hoe de procedure verder loopt.