Huurtoeslag

Is de huur die u betaalt te hoog in verhouding tot uw inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor huurtoeslag. U vraagt huurtoeslag aan bij de Belastingdienst.

Veel gevraagd over Huurtoeslag

Kan ik huurtoeslag krijgen?

Algemeen

Wilt u weten of u recht heeft op huurtoeslag? Maak dan u een proefberekening op http://www.belastingdienst.nl/toeslagen. Voor vragen of advies belt u met de Belastingtelefoon: 0800 0543.

Hoe vraag ik huurtoeslag aan?

Algemeen

Huurtoeslag vraagt u aan via de site van de belastingdienst http://www.belastingdienst.nl/toeslagen. Heeft u vragen of advies nodig, bel dan de Belastingtelefoon 0800 0543 (gratis). Houd uw burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.

Hoe ontvang ik huurtoeslag?

Algemeen

Huurtoeslag wordt door de Belastingdienst rechtstreeks aan u uitbetaald. U ontvangt het bedrag op uw eigen rekening.

Hoe geef ik wijzigingen door die belangrijk zijn voor de huurtoeslag?

Algemeen

Zijn er wijzigingen in de samenstelling van uw gezin? Of verandert uw inkomen of dat van een medebewoner? Geef dit dan zo snel mogelijk door via http://www.belastingdienst.nl/toeslagen. U kunt ook bellen met de Belastingtelefoon 0800 0543. Houd uw burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.

Kan ik hulp krijgen bij het aanvragen van huurtoeslag?

Algemeen

Ja, neem hiervoor contact op met de Belastingtelefoon: 0800 0543. Voor meer informatie kunt u ook kijken op http://www.belastingdienst.nl/toeslagen. Hier kunt u ook een proefberekening maken.

Kan ik huurtoeslag over 2023 nog aanvragen?

Algemeen

Ja, dat kan! Tot 1 september 2024 kunt u nog huurtoeslag aanvragen over 2023. Voor meer info kijkt u op toeslagen.nl