Naar een CO2-neutrale toekomst

We moeten onze woningen duurzamer maken

Vanaf 2050 moeten alle gebouwen in Nederland gemiddeld CO2-neutraal zijn. Dat geldt dus ook voor de 11.500 woningen van Casade. Een groot deel van die woningen is al duurzaam. De rest knappen we op, verbeteren we grondig of vervangen we door energiezuinige nieuwbouw. Daarin investeren we elk jaar maar liefst ongeveer 60 miljoen euro. Zo houden we de woonlasten voor onze huurders laag én bieden we hen goede en comfortabele woningen.

In 2023 maakten we deze woningen duurzamer:

Andere keuzes: wat merkt u hiervan?

Sommige dingen doen we duurzamer en dus anders dan voorheen. Wat merkt u hiervan?

  • We bouwen alleen nog nieuwe woningen zonder gasaansluiting.
  • Bij onderhoud aan uw huis bekijken we ook hoe we de woning duurzamer kunnen maken.
  • De regels over zelf aangebrachte veranderingen (ZAV) in uw woning worden strenger. Als u iets aan uw huis wilt veranderen wat slecht is voor het milieu, keuren we dat niet meer goed. Een voorbeeld hiervan is de aanleg van een open haard of een houtkachel.
  • Bij energiebesparende maatregelen moeten we rekening houden met beschermde diersoorten zoals de huismus, gierzwaluw en vleermuis. Al deze soorten zijn beschermd onder de ‘Wet Natuurbescherming’ en zijn sterk afhankelijk van bebouwing om in te kunnen nestelen. Daarom brengen wij in kaart waar deze soorten voorkomen. Verschillende bedrijven voeren deze ecologische onderzoeken voor ons uit. Mogelijk komt u deze medewerkers in de avond, nacht en vroege ochtend tegen bij u in de wijk.

Het is soms even wennen, maar we moeten en willen dit doen in het belang van de toekomst en het milieu. Heeft u vragen? We adviseren u graag. Neem daarvoor gerust contact met ons op via info@casade.nl of bel gratis 0800 55 222 22.