Zonnepanelen

Casade werkt aan duurzaam en betaalbaar wonen voor haar huurders. We plaatsen steeds meer zonnepanelen op appartementengebouwen. De opbrengst daarvan gaat naar al onze huurders die servicekosten betalen! Ook leggen we zonnepanelen op daken die we verbeteren via Dakenstroom. Alle huurders kunnen profiteren van het voordeel van deze collectieve opbrengst.

Veel gevraagd over Zonnepanelen

Ik wil graag zonnepanelen plaatsen, wat zijn de mogelijkheden?

Algemeen

Op dit moment is het nog niet mogelijk voor individuele huurders om zonnepanelen te leggen.
We snappen dat dit misschien teleurstellend is, maar we werken aan mogelijkheden voor de toekomst.

Zonnepanelen via Dakenstroom? Hoe werkt dat?

Algemeen

Via ons woningverbeteringsprogramma Dakenstroom vervangen we honderden schuine daken door een nieuw, goed geïsoleerd dak. Die daken leggen we vol met zonnepanelen. Op sommige delen komt groen.

Alle huurders van Casade kunnen profiteren van de duurzaam opgewekte zonne-energie. Door lid te worden van Zonnecoöperatie Dakenstroom krijgen zij namelijk korting op hun energiebelasting.

Waarom plaatst Casade zonnepanelen op woongebouwen?

Algemeen

De zonnepanelen produceren energie, waardoor de energierekening van Casade lager wordt. Dit voordeel berekenen we door aan alle huurders van woongebouwen. Alle huurders die servicekosten betalen voor de elektra in de gemeenschappelijke ruimtes, krijgen hierop een korting. Zo zorgen we voor duurzaam en betaalbaar wonen voor onze huurders.

Wat is het energielabel van mijn woning?

Algemeen

U vindt al deze informatie op de website https://www.energielabel.nl/woningen/zoek-je-energielabel/. Hier leest u wat het energielabel van uw woning is en hoe lang deze nog geldig is. Als een energielabel is geregistreerd, blijft deze 10 jaar geldig.

In de afgelopen jaren zijn de regels om een energielabel te berekenen, wel drie keer veranderd. Het kan daarom zijn dat het label van uw woning verandert, terwijl er niks aan uw woning verandert. Dat heeft met de rekenmethode te maken. Het hangt er ook vanaf wanneer de woning het energielabel gekregen heeft. Casade is continu bezig met het actualiseren van de energielabels. Ook na een woningverbetering wordt het energielabel opnieuw vastgesteld en geregistreerd. Het kan eventjes duren voordat het energielabel geregistreerd is.