Informatie bij verhuizing

Er komt veel op u af als u gaat verhuizen. Wij helpen u graag op weg!
Op deze pagina leest u wat de vervolgstappen zijn, nadat u uw huur opgezegd heeft.

Veel gevraagd over Informatie bij verhuizing

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met overname van spullen door de nieuwe huurder?

Algemeen

Tot aan de eindopname kunt u spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. De overname legt u vast in een overnameovereenkomst. Deze overeenkomst laat u in de woning achter, bijvoorbeeld op het aanrecht. De kosten verrekent u met de nieuwe huurder. Wij zijn hier geen partij in. Let op: de overname kan pas echt geregeld worden als wij de woning definitief hebben toegewezen aan de nieuwe huurder.

Wij doen onze uiterste best om zo snel mogelijk een nieuwe huurder te vinden. Toch komt het voor dat er op de einddatum nog geen nieuwe huurder bekend is. Dan moet u de roerende zaken van te voren uit de woning verwijderen. In uitzonderlijke gevallen mogen bepaalde roerende zaken, in overleg met de opzichter, in de woning blijven voor overname. Ook dan is het belangrijk dat u het door u ingevulde en ondertekende overnameformulier in de woning achter blijft. Leg deze bijvoorbeeld op het aanrecht.

Accepteert de nieuwe huurder de spullen niet? Dan krijgt u de mogelijkheid deze binnen 48 uur nadat u hierover bent ingelicht, te verwijderen of te herstellen.

Zijn er roerende zaken achtergebleven waarvoor geen overname is goedgekeurd? Dan worden deze op uw kosten door ons verwijderd.

Zie ook Overnameovereenkomst 

Wat doe ik met de post van de vorige bewoner?

Algemeen

Stuur de post 'retour afzender'. Streep het adres door, vermeld 'retour afzender' en stop het in de brievenbus. Een postzegel is niet nodig. In verband met de privacy geven wij het nieuwe adres van de vertrokken huurder niet door.

Hoe geef ik bij verhuizing de eindstanden van water en energie door?

Algemeen

U geeft uw meterstanden online door aan uw water- en energieleveranciers. U kunt hiervoor ook formulieren aanvragen. Regel dit enkele weken voor uw verhuizing en bewaar de meterstanden tot alles is afgerond.

Ik ga verhuizen. Wat moet ik doen met mijn afvalpas/milieupas/containersleutel?

Algemeen

De afvalpas/milieupas/containersleutel is van de gemeente - net als een kliko - en hoort bij de woning. U mag deze niet houden als u gaat verhuizen.

Wij vragen u om de afvalpas/milieupas/containersleutel in de woning achter te laten voor de volgende huurder. Leg deze bijvoorbeeld in de keukenlade.

De pas wordt geblokkeerd zodra u uw verhuizing aan de gemeente doorgeeft. Zo zorgt u ervoor dat de gemeente geen kosten van de nieuwe huurder aan u doorberekent.

Ik heb mijn huur opgezegd en mijn woning gaat naar een statushouder (coa). Hoe gaat dat met overname?

Algemeen

Vluchtelingenwerk of de gemeente neemt contact met u op om een afspraak te maken voor een bezichtiging van de woning. Tijdens de bezichtiging met de statushouder regelt Vluchtelingenwerk of de gemeente de eventuele overname met u. De overname legt u samen vast in een overnameovereenkomst.

Heeft u geen contact gehad met Vluchtelingenwerk of de gemeente voordat u de sleutels bij ons moet inleveren? Dan moet u de woning leeg opleveren, behalve de zaken die de opzichter tijdens de vooropname met u heeft besproken en vastgelegd op het inspectierapport. Voorwaarde is wel dat deze spullen gratis zijn.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe snel is er een nieuwe huurder?

Algemeen

Nadat de opzichter bij u langs is geweest voor de vooropname, bieden wij de woning zo snel mogelijk aan op Woning in Zicht. Wij doen onze uiterste best om zo snel mogelijk een nieuwe huurder te vinden. Toch is er soms op de einddatum nog geen nieuwe huurder bekend.

Moet ik een verhuizing doorgeven aan mijn inboedelverzekeraar?

Algemeen

Ja, geef uw verhuizing op tijd door aan uw verzekeraar. Vraag na of uw inboedel ook verzekerd is tijdens de verhuizing. Dit is niet bij alle verzekeraars het geval. Dit hangt af van uw polis.