Woning achterlaten

Het is belangrijk dat u uw woning leeg en schoon achterlaat en dat uw tuin er netjes uit ziet. Bovendien moeten de werkzaamheden die u tijdens de vooropname heeft besproken met de opzichter klaar zijn.

Veel gevraagd over Woning achterlaten

Ik heb mijn huur opgezegd. Wanneer komt de opzichter langs voor inspectie van de woning?

Algemeen

Onze medewerker wonen neemt binnen een aantal werkdagen telefonisch óf per mail contact met u op. Zij maakt met u de afspraak voor de vooropname. Dit is meestal een afspraak in uw huis. Onze medewerker wonen bespreekt dit met u. Let op: soms komt de mail in uw spambox terecht. Houdt u deze daarom goed in de gaten.

De vooropname duurt ongeveer een uur. Hoe eerder de vooropname is, hoe groter de kans dat we snel een nieuwe huurder vinden. U heeft dan meer kans om zaken over te laten nemen.

Hoe laat ik mijn woning achter als ik de huur opgezegd heb?

Algemeen

U laat de woning leeg en schoon achter en de tuin moet netjes zijn. De werkzaamheden die op het inspectierapport staan, moeten klaar zijn. Meer informatie leest u op de pagina Zo laat ik de woning achter bij vertrek.

Ik ben net verhuisd uit jullie woning en ik ben vergeten de meterstanden te noteren. Hebben jullie die voor mij?

Algemeen

De meterstanden staan op het inspectierapport dat u ontvangen heeft van de opzichter. Zijn de standen niet ingevuld? Neem dan contact op met de nieuwe huurder om de meterstanden op te vragen.

Wat gebeurt er met mijn zelf aangebrachte veranderingen als ik ga verhuizen?

Algemeen

Onze opzichter beoordeelt de veranderingen tijdens de vooropname. Zelf aangebrachte veranderingen kunnen blijven als deze:

  • technisch goed zijn
  • goed zijn onderhouden
  • voldoen aan de technische - en veiligheidseisen
  • de verhuurbaarheid van de woning niet schaden.

U mag zelf aangebrachte veranderingen altijd wegbreken of meenemen. U moet dan wel de schade herstellen. Overleg dit eerst even met onze opzichter, hij/zij adviseert u graag!

Na de inspectie krijgt u een rapport waarin staat wat u aan de woning moet doen. Die werkzaamheden moet u voor het einde van de huurperiode (laten) uitvoeren. U kunt deze werkzaamheden ook tegen betaling door ons laten uitvoeren. In het rapport staat wat dit ongeveer kost.

Wat is een vooropname?

Algemeen

Nadat u de huur opgezegd heeft, maken we binnen enkele dagen een afspraak voor een vooropname. Dit is meestal een afspraak in de woning. We maken samen afspraken hoe de woning opgeleverd moet worden. Dit wordt vastgelegd in een inspectierapport. Als u zelf veranderingen aan de woning heeft aangebracht, beoordeelt de opzichter of deze voldoen aan onze regels. Zo weet u of u de veranderingen kunt laten zitten of dat u ze weg moet halen.

Ik heb mijn woning niet netjes achtergelaten toen ik ging verhuizen. Wat nu?

Algemeen

Nadat u de sleutels inlevert, kijken wij of u alle werkzaamheden die in het inspectierapport genoemd zijn, goed uitgevoerd heeft.

Heeft u de woning niet volgens onze afspraken achtergelaten? Dan voeren wij de werkzaamheden alsnog uit op uw kosten. Op het inspectieformulier ziet u welke kosten wij hiervoor in rekening brengen. U ontvangt de eindafrekening binnen drie weken na het inleveren van de sleutel.

Ik heb zelf geklust in mijn woning. Nu ga ik verhuizen. Krijg ik een vergoeding voor de aanpassing?

Algemeen

In bijzondere gevallen krijgt u een vergoeding. In de vergoedingsregeling voor ZAV leest u voor welke aanpassingen dit zo is.

Ik kan niet aanwezig zijn bij de vooropname. Wat moet ik doen?

Algemeen

U maakt dan een nieuwe afspraak op een moment wanneer u wel kunt. Bel hiervoor naar het

0416 725 100

.

Mag ik de vloerafwerking alvast verwijderen voor de voorinspectie?

Algemeen

Het is verstandig te wachten met het verwijderen van de vloerafwerking tot ná de voorinspectie. Als er asbest aanwezig is in de vloerafwerking, kan het verwijderen hiervan een risico voor de gezondheid zijn. Dit onderzoeken we graag samen met u voorafgaand aan het verwijderen.