Hennep? Einde huurovereenkomst!

Wij willen dat u fijn woont in een veilige omgeving. Het kweken van wiet/hennep hoort daar niet bij. Wij hebben daarom een zero tolerance beleid. Ook de opslag van lachgas in huis staan we niet toe.

Veel gevraagd over Hennep? Einde huurovereenkomst!

Wat gebeurt er als jullie drugshandel ontdekken?

Algemeen

Wij hebben een zero tolerance beleid. Dat betekent dat wij altijd een gerechtelijke procedure starten als we meer dan 5 gram hennep of meer dan 0,5 gram/ml andere drugs in een woning vinden. De huurder krijgt de mogelijkheid om zelf de huurovereenkomst op te zeggen. Doet de huurder dat niet, dan vragen we de rechter om de huurovereenkomst te ontbinden en de woning te ontruimen. De kosten hiervan moet de huurder betalen. Als de rechter een vonnis heeft uitgesproken informeren wij de omwonenden over de situatie. 

Melden
Vermoedt u handel in, gebruik van en/of opslag van drugs in een van onze woningen? Meld ons dit dan zo snel mogelijk! Als u hier overlast van heeft, meld dit dan ook bij de politie. Ga niet zelf op onderzoek uit.
U kunt ook een melding doen via Meld Misdaad Anoniem. Dat is een onafhankelijke organisatie die de melding beknopt en volledig anoniem doorgeeft aan de politie. Melden kan via www.meldmisdaadanoniem.nl of bel met  0800-7000.

Wat gebeurt er als jullie hennepkweek bij een huurder thuis ontdekken?

Algemeen

Als wij hennepkweek of een ander type productie van (soft-)drugs ontdekken, krijgt de huurder de mogelijkheid vrijwillig het huurcontract op te zeggen. Het kan daarom voorkomen dat u de huurder nog in de woning ziet omdat de woning niet direct wordt ontruimd. De woning wordt bijna altijd gesloten door de burgemeester. De woning is dan voor niemand toegankelijk voor een periode van 3 of 6 maanden.

Zegt de huurder de huurovereenkomst niet vrijwillig op? Dan vragen wij de rechter om de huurovereenkomst te beëindigen en de woning te ontruimen. De rechter wijst dit vonnis meestal toe. Als het vonnis is uitgesproken, informeren wij de omwonenden over de situatie. De kosten voor de rechtszaak en de schade aan de woning zijn voor rekening van de huurder. Een veroordeelde huurder komt twee jaar niet meer in aanmerking voor een andere woning. 

Ik vermoed dat er in de buurt een hennepkwekerij zit. Wat moet ik doen?

Algemeen

Meld dit bij de politie of Casade. Liever anoniem? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.

Het kweken of bewerken van hennep is verboden in onze huurwoningen. Wij hanteren een zero tolerance beleid. Dat wil zeggen dat we direct overgaan tot ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van de woning als we meer dan 5 gram hennep of meer dan 0,5 gram/ml andere drugs in een woning vinden.

Wat gebeurt er als jullie de opslag van lachgas ontdekken?

Algemeen

De opslag van lachgas kan gevaarlijk zijn. Het is explosief. Daarom staan we de opslag van lachgas in huis niet toe.

Verbod
Sinds 1 januari 2023 staat lachgas op lijst II van de Opiumwet. Dat betekent dat de handel, bezit en productie van lachgas voor recreatief gebruik vanaf dan verboden zijn. In sommige gemeenten geldt nu al een lokaal verbod.

Als we opslag, gebruik en/of handel van lachgas ontdekken in een woning van Casade starten we een gerechtelijke procedure. Net als bij hennep en andere drugs. De overlast die ontstaat door gebruik en/of aanloop en handel kan reden zijn voor Casade om de huurovereenkomst te ontbinden.

Melden
Vermoedt u handel in, gebruik van en/of opslag van lachgas in een van onze woningen? Meld ons dit dan zo snel mogelijk! Als u hier overlast van heeft, meld dit dan ook bij de politie. Liever anoniem? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

Ik weet dat mijn buurman een wapen/, een grote hoeveelheid vuurwerk/, flessen lachgas, in huis heeft. Ik ben bang. Wat moet ik doen?

Algemeen

Casade vindt veilig wonen heel belangrijk. Daarom accepteren wij geen overtredingen van de Wet Wapens en Munitie, de Opiumwet en soortgelijke wetgeving. Dat kan tot ontbinding van de huurovereenkomst leiden. Meldt het bij de politie als u vermoed dat iemand deze spullen in huis heeft.  Dat kan anoniem via 0800-7000.